Máte rádi pesta? A co tak si udělat domácí? Bazalkové pesto s parmazánem skvěle dochutí různé druhy pokrmů nebo se dá použít přímo – pouze promíchat s uvařenými těstovinami.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 750 g čerstvých bazalkových lístků
- 175 g strouhaného parmazánu
- 175 g mandlí
- 8 stroužků česneku
- sůl
- 3 dl olivového oleje
Postup přípravy:
1. Bazalkové lístky obereme od stonků, omyjeme a nejlépe v odstředivce na salát zbavíme přebytečné vody.
2. Česnek si oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na struhadle.
3. Bazalkové lístky, parmazán, celé mandle, prolisovaný česnek, sůl a olivový olej dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Samozřejmě v daném množství budeme muset mixovat po částech.
4. Plníme do čistých vysterilizovaných skleniček např. od přesnídávek. Po naplnění zalijeme povrch olivovým olejem, aby se pesto nekazilo.
5. V lednici vydrží několik měsíců.