Šneky z listového těsta

Šneky z listového těsta

Kdo by nemiloval šneky z listového těsta. Jednoduchý předkrm nebo chuťovka jen tak nebo na jakoukoliv oslavu. Naplnit můžete v podstatě čímkoliv, co najdete v lednici. My máme nejraději takto. Použitím cereálního listového těsta jsou šneky o něco zdravější.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 balíček cereálního listového těsta
  • 7 lžic kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • ½ lžičky provensálského koření
  • 150 g plátkové slaniny
  • 150 g plátkové sýra
  • 1 vejce

Postup přípravy:

1. Troubu si rozehřeje na 200 °C.

2. Z kečupu, prolisovaného česneku, soli, pepře a provensálského koření uděláme směs na potření těsta.

3. Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich postupně vyválíme na pomoučněném vále.

4. Kečupovou směs rozdělíme na dva díly a opět každou z nich naneseme na jeden díl cereálního listového těsta.

5. Poklademe plátky slaniny a plátky sýra.

6. Horní okraj si lehce potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám dobře těsto přilepilo.

7. Opatrně těsto zarolujeme do válečku, ze kterého postupně ukrajujeme asi 2 cm kousky.

8. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a klademe na ně jednotlivé šneky.

9. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby.

10. Pečení trvá přibližně 15 minut, jednoduše dozlatova.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.