Jste také milovníky grilovaných nebo pečených kuřecích křidýlek? Tato marinovaná kuřecí křídla si zamilujete a budete je zaručeně připravovat i ve větším množství.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 1 kg kuřecích křídel
- 2 malé panáky medoviny
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce koření argentina
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
1. Česnek si oloupeme a prolisujeme do větší mísy.
2. Pokud nemáme med tekutý, tak jej dáme rozehřát do mikrovlnné trouby nebo do horké vody, aby se dobře propojil s ostatními surovinami na marinádu.
3. Med přidáme k česneku do mísy, přidáme i všechny ostatní suroviny na marinádu a důkladně promícháme.
4. Kuřecí křídla opláchneme pod tekoucí vodou a dáme marinovat nejlépe přes noc.
5. Druhý den pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C podlité trochou vody nejprve přikryté, ke konci odkryté, abychom měli kůži dozlatova.