Ferrari

Ferrari

Těžko by se v současném světě dal najít někdo, kdo by neznal automobilku Ferrari, která je charakteristická i svým logem. Tím je černý hřebec ve žlutém poli. Na logu automobilky také nechybí hlavní italské barvy, což pochopitelně odkazuje právě k domovské zemi automobilky, kterou je Itálie. Právě zde automobilka ve městě Maranelo vznikla, a to již roku 1929. Založil ji zde Enzo Ferrari, a to pod oficiálním názvem Scuderia Ferrari. Jeho cíl byl poměrně jasný. Chtěl vyrábět závodní vozy, do kterých by následně mohl podsadit amatérské závodníky. A vzhledem k současné pověsti automobilky můžeme potvrdit, že se mu to povedlo.

Vzestup, ale i pád

Po založení automobilky Ferrari slavil její zakladatel poměrně velké úspěchy. A to hlavně na poli závodních vozů, jelikož v té době ještě neprodukoval auta, která by byla schválená k běžnému provozu. To nastalo až později. Dnes je Ferrari s ohledem na historii stále nedílnou součástí mnohem prestižních závodů, a to včetně Formule 1. Musíme ale dodat, že vlivem krize došlo k tomu, že se automobilce také lehce přestávalo dařit, což bylo následně spojeno s tím, že divize sportovních vozů byla prodána jiné italské automobilce, a to Fiatu. Enzo ale stále zůstával na pozici hlavního ředitele, a to až do roku 1988.

Jasný symbol jedinečnosti a prestiže

Když se odkloníme od závodních speciálů a formulí, je třeba říci, že dnes jsou vozy Ferrari jasnou a v podstatě dokonalou ukázkou jedinečnosti a prestiže. Je to dáno jak tím, že jsou na první pohled unikátní, tak i tím, jaké mají výkony, nebo design. Opomíjet nelze ani různá zvučná jména, která jsou na řadě daných automobilů podepsána. Mezi hlavní patří například Pininfarina, Scaglietti a Bertone. K tomu všemu přidejme také často omezené prodejní série nebo různé sběratelské kousky. Pro toho, kdo má peníze a chce mít také prestiž je tato automobilka jasnou volbou, se kterou vedle nešlápne.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.