Fazolové lusky jsou výbornou surovinou do těstovin, salátů a také například do polévky. Dnes si představíme rychlý recept na výbornou polévku z fazolových lusků.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 500 g žlutých (nebo zelených) fazolových lusků
- 2 brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml smetany
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- Hladká mouka
- Olej
- Voda
- Cukr, sůl, mletý pepř
- Ocet
Postup přípravy:
1. Nejdříve si v hrnci na kapce oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku
2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a 2 lžíce mleté sladké papriky
3. Chvilečku necháme prosmažit, přidáme 2 lžíce hladké mouky, znovu necháme prosmažit a přidáme 1,2 l vody
4. Dále přidáme 2 brambory nakrájené na malé kousky, fazolové lusky (můžeme je překrojit, já mám raději celé), sůl a pepř
5. Vaříme do změknutí
6. Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění
7. Jakmile budete mít brambory a fazolové lusky uvařené, polévku jíškou zahustíme
8. Dále přidáme kapku octa, zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme
9. A můžeme podávat