Nejčastější chyby při hubnutí

Nejčastější chyby při hubnutí

Hubnutí je činnost, která dříve nebo později čeká každého, kdo není spokojený se svou postavou, ale zároveň se rozhodl s ní něco udělat. A pokud jste ve stejné situaci i vy, je dobré vědět, jak se vyvarovat chyb jak ve stravování, tak i ve sportování. Pojďme se tedy podívat na nejčastější chyby těch, kteří hledají možnosti, jak zhubnout, ale bohužel využívají těch špatných, a samozřejmě také neefektivních metod.

Ty mohou být navíc i kontraproduktivní.

Čím méně sním, tím více zhubnu

Toto je jedna z velmi častých mýlek, které se v oblasti hubnutí vyskytují, a tedy i jedna z nejčastějších chyb, které mohou nastat.

Pokud tělo nemá potravu, tak sice spaluje tuky a využívá jejich energii, ale jakmile jakoukoliv dostane, ihned začne s jejím ukládáním.

A takto se celá situace opakuje.

Horší může být v případech, kdy jsou využívány i prášky na podporu hubnutí.

Ty jsou dobrým pomocníkem, pokud chceme omezit chutě nebo zrychlit metabolismus, ale špatným, pokud chceme opravdu hladovět.

Budu trávit dlouhé hodiny v posilovně

Ačkoliv je fyzická aktivita správná, zrovna posilovna není z hlediska hubnutí dobrá volba – tedy pokud nevyužíváme rotopedy, steppery, nebo běžecké trenažéry (pásy). Když totiž pouze posilujeme, namáháme konkrétní svaly, a tak ve svém principu nespálíme tolik tuků, jako bychom běhali, plavali, nebo cvičili aerobic a Zumbu. Zde totiž zapojíme celé tělo, a tak čím více svalů pracuje, tím to jde lépe. K tomu všemu je důležitá pravidelnost, jelikož jenom ta je cesta, jak nejrychleji zhubnout. I zde si bohužel mnoho lidí myslí, že stačí jeden intenzivní den. Velká chyba.

Zázračné diety na internetu

Další chybou je spoléhat na stále nové a nové zázraky celebrit. Berte na vědomí, že možná pomohou v pár kilogramech, ale v cestě k dokonalé postavě jsou neúčinné. Ostatně pokud by fungovaly, proč by se objevovali stále nové a nové? Jediné, co totiž dokáže fungovat, je jídelníček založený na pestré zdravé stravě, rozložené do několika časových úseků během celého dne.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.