Třešně a višně si jsou velmi podobné. A to jak svou velikostí, tak samozřejmě svým tvarem, stejně jako svou chutí. Obecně platí, že višně bývají o něco červenější, ale ne vždy je to pravidlem. Každopádně se jedná o chutné ovoce, které podporuje hubnutí, které dokonale chutná a je u nás dostupné jak v obchodech, tak i na zahradách a v mnoha dalších místech.
I proto jsou třešně a višně známou pochoutkou, kterou konzumujeme jak samotnou, tak i ve formě různých marmelád. Též najdou své uplatnění při pečení moučníků, stejně jako při přípravě různých zdravých ovocných šťáv. Zde přijde vhod jejich sladkost, nebo obsah vody.
Co třešně a višně obsahují?
Pojďme se podívat na konkrétní zastoupení zdraví prospěšných látek, které třešně a višně vlastně mají. Pokud budeme konkrétní, zcela určitě nesmíme zapomenout hlavně na ovoce. Zde určitě dominuje hlavně vitamin C, stejně jako další vitaminy, jako třeba E nebo i B.
Čím se ale třešně a višně také pyšní, to je i poměrně vysoký obsah jódu. Dále je to také železo, draslík a hořčík. Nechybí ale ani karoten, popřípadě třísloviny. Poměrně zajímavý je též obsah různých minerálů, a tak mohou být třešně a višně dobrou volbou po fyzickém výkonu, který souvisí třeba s tím, kdy držíme dietní jídelníček. Během něho se totiž stoprocentně hodí i antioxidační vlastnosti tohoto ovoce.
V čem mohou pomoci našemu tělu?
Co obsahují, tedy již víme a tak je dobré zaměřit se také na to, jak mohou pomoci našemu tělu. V první řadě mohou pomoci lidem, kteří mají problémy se štítnou žlázou, popřípadě těm, kteří mají bolesti páteře. Stejně dobře ale umí třešně a višně snižovat horečku, nebo bojovat proti různým zánětům. Díky tomu je nemusí obsahovat jenom klasický zdravý jídelníček, ale jsou dobrou volbou i v době nemocí. Pomohou také lidem s problémy s nervovou soustavou, ale též podporují i krvetvorbu, nebo okysličování jak buněk, tak samozřejmě i krve jako takové.