Chcete si dopřát čokoládovou bombu jako ve špičkové restauraci? Čokoládové suflé zvládnete připravit i u vás doma a pochutnáte si všichni.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 100 g čokolády na vaření
- 1 polévková lžíce másla + na vymazání formiček
- 80 g cukru krupice
- 3 polévkové lžíce griotky
- 8 vajec
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 230 °C.
2. Misky na suflé si vymažeme povoleným máslem a vysypeme krupicovým cukrem.
3. Čokoládu nalámeme na menší kousky do keramické misky a dáme do mikrovlnné trouby. Průběžně několikrát zastavíme a promícháme.
4. Oddělíme si žloutky od bílků.
5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
6. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rozpuštěné čokolády spolu s máslem.
7. Přidáme cukr a griotku a dobře promícháváme.
8. Až je čokoládová hmota dobře rozmíchaná, začneme postupně přidávat vyšlehaný sníh z bílků a opatrně zapracovávat.
9. Vzniklé těsto rozdělíme do misek a pečeme v troubě 12–15 minut.
10. Podáváme ihned po vytažení z trouby.