Pizza je v České republice velmi oblíbeným jídlem, hlavně mezi mladšími lidmi, ale nepatří zrovna k těm nejzdravějším jídlům, především ve své zmražené podobě. Láďa Hruška proto přišel s receptem, díky kterému si vynikající pizzu připravíte i vy sami doma a budete si připadat jako v italské pizzerii.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Na těsto:
- 1 kelímek pomazánkového másla
- 1 hrnek hladké obyčejné nebo celozrnné mouky (celiaci můžou použít bezlepkovou mouku)
- Sůl
Na rajčatovou omáčku:
- 1 rajčatový protlak
- 2 – 3 stroužky česneku
- Pár lístků bazalky na ovonění a ozdobení
- Oregáno (nemusí být)
Na pizzu:
- Salám, šunku, mozzarellu, eidam, plátky rajčat (vše dle chuti)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si smícháme mouku, trochu soli a pomazánkové máslo a vypracujeme si z nich těsto. Těsto nesmí být lepkavé. Lepkavost řešíme přidáním mouky do těsta.
2. Poté si dáme těsto na lehce pomoučenou desku (abychom zabránili případnému lepení při válení) a uválíme na placku.
3. Vyválenou placku dáme na pečící papír na plech, potřeme rajčatovou omáčkou a dáme dle chuti další přísady (salám, šunku, mozzarellu, eidam, rajčata – dle chuti).
4. Pizzu vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 15 – 20 minut.