Vaječný likér je v mnoha českých domácnostech symbolem, bez kterého by si mnozí nedokázali vůbec představit Vánoce. Mnoho kupovaných vaječných likérů (koňaků) nemá moc dobrou chuť, a proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat recept na vaječný likér, který si dochutíme přesně podle chuti a hlavně levně.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 5 vajíček
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 5 polévkových lžic moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového)
- Rum (stačí klasický „tuzemák“)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme si do nádoby žloutky, se kterýma budeme pracovat.
2. Poté ke žloutkům přidáme vanilkový (vanilinový) a moučkový cukr. A šleháme, než nám vznikne krásný jemný krém.
3. Dále přilijeme kondenzované mléko a neustále šleháme. Jak máme tuto „směs“ hotovou, tak postupně přiléváme rum a šleháme.
4. Neustále „koštujeme“, abychom našli tu správnou míru rumu. Osobně rum panákuji, abych pro příště věděla, kolik je ideální množství.