Vánoční vaječný likér (koňak)

Vánoční vaječný likér (koňak)

Vaječný likér je v mnoha českých domácnostech symbolem, bez kterého by si mnozí nedokázali vůbec představit Vánoce. Mnoho kupovaných vaječných likérů (koňaků) nemá moc dobrou chuť, a proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat recept na vaječný likér, který si dochutíme přesně podle chuti a hlavně levně.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 5 vajíček
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 5 polévkových lžic moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • Rum (stačí klasický „tuzemák“)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme si do nádoby žloutky, se kterýma budeme pracovat.

2. Poté ke žloutkům přidáme vanilkový (vanilinový) a moučkový cukr. A šleháme, než nám vznikne krásný jemný krém.

3. Dále přilijeme kondenzované mléko a neustále šleháme. Jak máme tuto „směs“ hotovou, tak postupně přiléváme rum a šleháme.

4. Neustále „koštujeme“, abychom našli tu správnou míru rumu. Osobně rum panákuji, abych pro příště věděla, kolik je ideální množství.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.