Celozrnné vanilkové rohlíčky

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Vánoce se kvapem blíží a všichni se už těšíme na pečení (jedení) cukroví. Bohužel klasické cukroví není nic pro ty, kteří drží dietu nebo nechtějí přes Vánoce přibrat. V následující sérii článků vám představím dietnější verze obvyklého cukroví, které pečeme na Vánoce. Dnes se podíváme, jak připravit dietnější celozrnné vanilkové rohlíčky.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 450 gramů celozrnné žitné mouky
  • 150 gramů ořechů (mletých)
  • 150 gramů Hery (nebo másla)
  • 75 gramů moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 1 vejce
  • Moučkový a vanilkový cukr
  • Citron

Postup přípravy:

Příprava tohoto receptu není vůbec složitá.

1. Nejdříve si necháme změknout Heru (máslo), abychom s ní mohli pracovat. Obvykle si ji nakrájím na malé kousky a za chvilku bude měkká.

2. Poté si nachystáme velkou mísu, ve které smícháme žitnou mouku, mleté ořechy, kousky másla a moučkový cukr. Dále přidáme ještě žloutek a nastrouhanou citronovou kůru.

3. Kůry dáváme dle chuti, já mám ráda hodně. Krásně nám těsto provoní.

4. Poté můžeme těsto vypracovat. Jakmile budeme mít těsto krásně hladké, dáme jej do mikrotenového sáčku a necháme jej alespoň den v chladu uležet.

5. Až budeme mít těsto uleželé, můžeme tvarovat rohlíčky. Vytvarované rohlíčky dáváme na pečící papír na plech. Pečeme v rozpálené troubě na 170 °C dozlatova.

6. Rohlíčky necháme několik dní uležet.

TIP 1: Vychladlé rohlíčky můžeme posypat směsí moučkového a vanilkového cukru.

Dekorativní osvětlení

Svítící řetěz Lillan, 210 cm

599 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.