Ovesná kaše patří mezi velmi oblíbené snídaně většiny cvičících, protože obsahuje velké množství sacharidů, které vás každé ráno pořádně „nakopnou“ a dodají vám mnoho energie. „Receptů“ na teplou ovesnou kaši je mnoho a já vám v následujících řádcích ukážu jeden z mých oblíbených.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 40 g ovesných vloček
- 150 ml vody
- 60 ml mléka
- Hrstka slunečnicových semínek, chia semínek a (sekaných) mandlí
- Borůvky
- Banány
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme ovesné vločky, které hodíme do mixéru a lehce je pomeleme. Poté si vezmeme menší hrnec, do kterého dáme ohřát mléko a vodu. Než začne voda s mlékem vřít, přidáme ovesné vločky, stáhneme plamen a po chvilce začneme míchat.
2. Nechceme, aby voda s mlékem vřely. Pokud budeme mít kaši moc hustou, přidáme více mléka. Osobně mi nejvíc chutná spíše sušší kaše.
3. Než bude kaše hotová, tak si můžeme připravovat směs banánů, slunečnicových semínek a (sekaných) tím, že je dáme rozmixovat do mixéru. Směs zamícháme do připravené kaše.
4. Nakonec si ohřejeme v hrnci mražené borůvky, kterými ovesnou kaši dozdobíme. Borůvky krásně pustí šťávu, kterou kaši polijeme a dozdobíme ji s nimi.
TIP 1: Kaši můžeme dozdobit například i plátky banánů.