Originální avokádová pomazánka se bude báječně vyjímat na stole při každé návštěvě, ale pochutnáte si na ní i při běžné večeři. Můžete si ji namazat na chleba, vytvořit efektivní jednohubky, nebo ji jen nechat v misce a namáčet do ní čerstvé krekry.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 400 g bílého jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- 1 velké zralé avokádo
- Sůl
- Pepř
- 1 citron
Postup přípravy:
1. Důkladně smícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou a přes látku přecedíme. Pokud chceme, aby byla pomazánka hustší, můžeme nechat tuto směs přes noc v lednici okapat.
2. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a vidličkou ho rozmělníme v misce.
3. Přidáme směs jogurtu a smetany a promícháme, tak aby vznikla světle zelená jemná pomazánka.
4. Přidáme špetku soli a pepře a promícháme.
5. Na závěr zakapeme trochou šťávy z citronu. Záleží na naší chuti, kolik citronu do pomazánky přidáme.
6. Pomazánku podáváme na chlebu, toastech, jednohubkách nebo do ní namáčíme krekry či nakrájenou mrkev.