Stýská se vám po letní dovolené v Itálii? Zkuste si doma uvařit lahodné jídlo jak z jedné z neapolských restaurací. Následující recept představuje italské rizoto s rukolou a pečeným krůtím masem, na němž si pochutná celá rodina.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 70 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 350 ml rýže Arborio
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 100 g parmazánu
- 1 balíček zelených oliv
- 500 g krůtích prsou
- 50 g másla
- 2 hrsti rukoly
- 4 stroužky česneku
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. V misce smíchejte nastrouhaný česnek, olivový olej, tymián, pepř a trochu soli. Omytá krůtí prsa pomažeme touto směsí a vložte je do pekáčku. Nechte krůtí maso takto péct v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 45 minut, dokud nebude maso uvnitř hotové.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji na troše oleje restovat na pánev. Po chvíli k ní přisypte rýži a chviličku společně osmahněte. Poté rýži zalijte trochou zeleninového vývaru a počkejte, dokud se vývar nevstřebá.
3. Občas míchejte a postupně přidávejte vývar, dokud se všechen nevstřebá. Poté do rizota přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Vše společně promíchejte.
4. Podávejte smetanové rizoto se zelenými olivami, zasypané rukolou a s plátky krůtích prsou.