Chtěli byste si zavzpomínat na dovolenou ve Španělsku, nebo zkrátka jen máte chuť na něco neotřelého? Uvařte si doma lahodnou katalánskou paellu s mořskými plody, která se bude krásně vyjímat na každém svátečním stole.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 60 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 500 g kulatozrnné rýže
- 2 kuřecí stehna
- 100 g tygřích krevet
- 300 g kalamárů
- 200 g slávek
- 3 dcl bílého vína
- 2 velké cibule
- 1 velká paprika (červená, žlutá)
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 200 ml zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Šafrán
- Trocha soli
- Trocha pepře
Postup přípravy:
1. Nakrájejte nadrobno cibuli a česnek, papriku můžete na větší kousky, stejně tak rajčata.
2. V hlubší pánvi na troše olivového oleje restujte česnek s cibulí. Jakmile cibule zezlátne, přidejte kousky papriky, kuřecí stehna a rajčata. Vše zalijte bílých vínem.
3. Pokračujte přidáním větší dávky šafránu, trochu posolte a opepřete.
4. Celou směs zalijte zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, můžete použít i vodu a přidat do ní zeleninový bujon.
5. Do pánve nasypejte rýži a nechte ji se vařit. Když už bude téměř hotová, přidejte navrch krevety a kalamáry.
6. Jakmile je rýže dostatečně měkká, přidejte slávky a počkejte, než se otevřou. Jakmile se tak stane, je paella hotová a můžete ji odstavit.
7. Podávejte s lehkou sangríou nebo sklenkou vychlazené vody s citronem.