Lahodný cizrnový hummus z Blízkého východu

Lahodný cizrnový hummus z Blízkého východu

Chtěli byste se skrze své chuťové pohárky vypravit někam za exotikou? Vyzkoušejte lahodný cizrnový hummus z Blízkého východu, ze kterého na vás přímo dýchne atmosféra tureckých bazarů a pouštních oblastí. Namažte si ho na chleba nebo si do něj namáčejte kousky mrkve.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut (+ namočení cizrny přes noc)

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • • 500 g cizrny
  • • 3 lžíce pasty tahini
  • • 100 ml olivového oleje
  • • 2 stroužky česneku
  • • Hrst pražených piniových semínek
  • • 2 lžíce citronové šťávy
  • • Lžička jedlé sody
  • • Kmín
  • • Červená paprika
  • • Sůl

Postup přípravy:

1. Cizrnu na noc ponořte do vody a přidejte lžičku jedlé sody. Cizrnu nechte máčet celou noc.

2. Ráno cizrnu přelejte do čerstvé vody, osolte ji a přiveďte ji k varu. Nechtě ji vařit alespoň hodinu do změknutí.

3. Uvařeno cizrnu, olivový olej, citronovou šťávu, nastrouhaný česnek a pastu tahini vložte do mixéru a dohladka rozmixujte.

4. Hummus dochuťte solí, kmínem a červenou paprikou, znovu promixujte.

5. Hotový hummus ozdobte piniovými semínky a můžete přidat i jiné bylinky. Ideálně podávejte jako přílohu k masu, jako pomazánku na chleba nebo jako dip pro namáčení kousků mrkve nebo krekrů.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.