Ceviche jsou exotický latinskoamerický pokrm ze syrových ryb a jiných mořských plodů. Budete překvapeni, jak výborně ryby chutnají namarinované v citrónovo-limetkové šťávě a spolu s cibulkou a avokádem. Pojďme společně ochutnat mexické ceviche z ryb a krevet.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut + 7 hodin (marinování)
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 400 g filetů z bílé ryby (treska, halibut a další)
- 250 g tygřích krevet
- 1 rajče
- 1 červená cibule
- 2 avokáda
- 2 citróny
- 3 limetky
- Olivový olej
- 1 hrst máty
- Koriandr
- Chilli
Postup přípravy:
1. Filety z ryby omyjeme a zkontrolujeme, že již neobsahují kosti. Poté je nakrájíme na malé kousky, ideálně kostičky.
2. Připravíme si marinádu. Vymačkáme šťávu z citronu a limetek, přidáme koriandr a špetku chilli. Do marinády naložíme kousky ryb a syrové krevety, důkladně promícháme a necháme asi 7 hodin marinovat v lednici.
3. Vydlabeme avokádo a nakrájíme ho na kousky. Rajče také nakrájíme na kostičky. Nakonec nadrobno nasekáme červenou cibuli.
4. Do mísy se zeleninou přidáme namarinované ryby a krevety, zalijeme je dvěma lžícemi olivového oleje a přidáme trochu nasekané máty.
5. Ceviche můžeme jíst samotné, s opečeným toastem, případně s ním naplnit kukuřičné tortilly nebo tacos.