Jedním z nejelegantnějších a zároveň nejchutnějších čokoládových dezertů je bezpochyby nadýchaný čokoládový mousse. Tato báječná sladkost, která pochází z Francie, nadchne každého tím, jak je lehká a zároveň lahodná. Zkuste si připravit mousse doma i vy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina na vychladnutí
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 100 g hořké čokolády
- 1 vejce
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- 40 g cukru na doslazení
Postup přípravy:
1. Rozlámejte čokoládu na kousky a vložte ji do misky. Tuto misky umístěte do horké vodní lázně a nechte pomalu čokoládu rozpustit. K čokoládě přidejte i máslo a hmotu důkladně spojte.
2. Nyní budete šlehat. Smetanu ušlehejte do tuha, žloutek z vajíček spolu s cukrem napěňte. Na závěr vyšlehejte sníh z bílku.
3. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte první žloutky, poté přidejte smetanu a na závěr jemně vetřete sníh.
4. Mousse nechte ve skleničkách v lednici alespoň 1 hodinu, dokud se dokonale nezpevní. Poté můžete podávat.