Penne s krůtím masem, vařenou brokolicí a omáčkou z ricotty

Penne s krůtím masem, vařenou brokolicí a ricottovou omáčkou

Chutná a zároveň zdravá, to je omáčka z ricotty. Když ji navíc doplníte o kvalitní maso a zeleninu, uvidíte, pochutnáte si na lahodné a zdraví prospěšné kombinaci. Uvařte si doma penne s krůtím masem, vařenou brokolicí a omáčkou z ricotty.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 250 g těstovin (například penne)
  • 100 g ricotty
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • ½ brokolice
  • 200 g krůtího masa (např. prsa)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Podle návodu na obalu si dáme vařit těstoviny do osolené vody.

2. Mezitím omyjeme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a brokolici nalámeme na růžičky.

3. Brokolici vhodíme do vroucí osolené vody, po 5 minutách odstavíme a slijeme.

4. V hluboké pánvi na troše olivového oleje orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme krůtí maso, trochu osolíme, opepříme a restujeme společně, dokud není maso hotové.

5. Poté vypneme zdroj tepla, přidáme do pánve ricottu a trochu másla a vše promícháme. Pokud se ricotta dostatečně neprohřála, můžeme na chvíli opět zapnout plotýnku.

6. Hotové těstoviny po slití promícháme přímo v pánvi s omáčkou a můžeme podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.