Filet z lososa s malými bramborami na tymiánu

Filet z lososa s malými bramborami na tymiánu

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 filety z lososa
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 250 g drobných brambor
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • citron

Postup přípravy:

1. Nejprve si připravíme brambory. Vybíráme malé, tak abychom je rozkrojili nejlépe jenom na polovinu.

2. Brambory omyjeme, rozkrojíme a dáme v osolené vodě vařit. Vaříme přibližně 10 minut, ne úplně doměkka.

3. Z brambor slijeme vodu. V kastrůlku posypeme tymiánem, přiklopíme pokličkou a několikrát prohodíme, abychom měli tymián rovnoměrně rozmístěný po bramborách.

4. Na pánvi si rozehřejeme máslo a opečeme na něm brambory, nejprve řeznou stranou, hezky do křupava.

5. Než se brambory opečou, omyjeme si filety lososa, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a okořeníme také tymiánem.

6. V druhé pánvi si opět rozehřejeme máslo a dáme do něj usmažit lososa, nejprve kůží dolů.

7. Lososa připravujeme na jedno jediné otočení, tak aby byl uvnitř ještě trochu nedopečený a nebyl suchý.

8. Naservírujeme na talíř spolu s opečenými tymiánovými brambory a lososa pokapeme šťávou z citronu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.