Jste příznivci vydatných polévek, které vám stačí k obědu samotné? Hustá fazolová polévka je přesně ONA. Když vařím tuto polévku, nikdy už nevařím hlavní chod. Vždy se najíme syté polévky a další jídlo už nikdo nechce, někteří zvládnou i dva talíře.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 250 g bílých fazolí
- 2 petržele
- 4 mrkve
- 150 g celeru
- 2 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla
- 700 ml vývaru
- 7 stroužků česneku
- 10 lístků čerstvé bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst majoránky
Postup přípravy:
1. Den předem si nachystáme fazole. Dáme je do kastrůlku a zalijeme dostatečným množstvím vody.
2. Petržel, mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na drobnější kostky.
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
4. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku.
5. Až začne cibulka chytat barvu, přidáme kořenovou zeleninu a dál opékáme.
6. Po chvíli přidáme k zelenině fazole i s vodou, ve které se namáčely.
7. Dolijeme vývarem.
8. Do polévky prolisujeme česnek a přidáme nasekanou čerstvou bazalku. Ta se přidává kvůli tomu, aby fazole tolik nenadýmaly.
9. Osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí fazolí.
10. Až jsou fazole měkké, přidáme hrst rozemnuté sušené majoránky, provaříme a máme hotovo.