Italská klasika, na kterou si ale doma málo kdo troufne. Domácí tortelliny jsou sice trochu pracnější, ale mají nespornou výhodu v tom, že si je můžete naplnit čímkoliv, na co budete mít chuť. Vyzkoušejte třeba tortelliny plněné ricottou a špenátem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 400 g hrubé mouky
- 3 vejce
- 100 ml vody
- 200 g ricotty
- 400 g spařeného špenátu
- 150 g parmazánu
- 1 žloutek
- Šalvěj
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Špenát rychle spaříme ve vodě a necháme zchladnout. Poté ho nasekáme nadrobno. Část špenátu (asi 100 g) rozsekáme ještě více na opravdu malé kousky.
2. Do velké mísy prosejeme hrubou mouku, vytvoříme v ní důlek a do něj postupně rozklepneme všechna vajíčka. Mícháme vajíčka s moukou dohromady a po částech přiléváme vodu, dokud těsto nezvláční. Na závěr přidáme 100 g na drobnou nasekaného špenátu a vmícháme do těsta. Důkladně ho prohněteme.
3. Z těsta vyválíme velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka například pomocí formičky na cukroví nebo menší skleničky.
4. Zbylý špenát v míse smícháme se žloutkem a ricottou, trochou šalvěje, pepře a solí. Malou lžičku směsi položíme vždy na kolečko a poté vytvaruje tortellinu.
5. Do vroucí vody nasypeme tortelliny a necháme je vařit asi 10 minut.
6. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu šalvěje a hotové tortelliny vložíme do pánve. Posypeme je parmazánem a počkáme, dokud se sýr nepromísí s máslem a trochu nerozpustíme.
7. Můžeme podávat.