Hledáte rychlou a chutnou snídani, která ale zasytí na celé dopoledne a dodá vám dostatek energie? Ideálním tipem může být třeba snídaňová pohanková kaše s borůvkami, na které si pochutnáte a ještě vás skvěle nastartuje do nového dne.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 150 g pohankových vloček
- 600 ml mléka, případně mléka rostlinného původu (např. kokosové)
- mletá vanilka
- 2 lžíce javorového sirupu
- 4 hrsti kanadských borůvek
- 2 lžíce oříškového másla (výborně se hodí například mandlové)
Postup přípravy:
1. Pohankové vločky zalijeme mlékem, přidáme trochu mleté vanilky a dvě lžíce javorového sirupu. Směs přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Čas od času promícháme.
2. Jakmile je kaše uvařená, přidáme trošku oříškového másla a rozmícháme ho v kaši.
3. Zbytek másla dáme na vrch kaše.
4. Asi polovinu borůvek dáme zvlášť do hrnce a začneme ho postupně ohřívat. Takto postupně borůvky rozvaříme, dokud nemají měkkou konzistenci a nevytvoří se trocha omáčky.
5. Do kaše zamícháme borůvky a přidáme rozvar. Můžeme snídat.