Máte chuť na lehkou večeři, která v sobě snoubí potřebné živiny, ale zároveň se po ní nebudete cítit těžce? Vyzkoušejte lahodný středomořský salát s kuřecím masem inspirovaný saláty, na kterých si často můžete pochutnat na dovolených v Itálii nebo Řecku.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 min + 7 hodin na marinování masa
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 500 g kuřecích prsou
- 5 lžic olivového oleje
- Čerstvé lístky bazalky
- Rozmarýn
- Tři stroužky česneku
- Sůl pepř
- 400 g cherry rajčat
- Malý sáček černých oliv
- 4 hrsti rukoly
- Hrst vlašských ořechů
- 3 ks červené papriky
Postup přípravy:
1. Do mísy dáme 5 lžic olivového oleje, tři oloupané stroužky česneku, několik čerstvých lístků bazalky, trochu rozmarýnu, špetku soli a pepře.
2. Omyjeme kuřecí a maso a nakrájíme ho na menší kousky. Ty poté vložíme do marinády, kde je necháme přes noc (6 – 8 hodin) marinovat.
3. Druhý den vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem plech, rozmístíme na něj kuřecí kousky a na nudličky nakrájené červené papriky. Necháme péct asi 20 – 30 minut, dokud nebude maso hotové.
4. Rozpůlíme cherry rajčata, umyjeme rukolu a rozdrtíme hrst vlašských ořechů.
5. Smícháme salát z rajčat, rukoly, oliv a ořechů, navrch poklademe kousky masa a pečené papriky.
6. Podáváme jako hlavní chod. Pokud chceme, můžeme přidat pečivo.