Jednoduchý a chutný recept na těstoviny, to jsou těstoviny se zeleninou a fazolemi. Budou chutnat všem milovníkům vegetariánské stravy, a navíc je budete mít připravené raz dva. Recept můžete v případě zájmu obměnit přidáním bílých fazolí.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 250 g delších těstovin (například špagety, makarony nebo tagliatelle)
- 1 konzerva tmavých fazolí v tomatě
- 1 cibule
- 2 papriky (červené nebo žluté)
- 2 rajčata
- 100 g rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Bazalka
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Dejte těstoviny vařit do osolené vroucí vody podle návodu na jejich obalu. Jakmile jsou uvařené, slijte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se neslepily.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky a rajčata můžete krájet na větší kousky, ideálně na kostičky. Česnek nastrouhejte na struhadle.
3. Dejte v pánvi restovat cibuli a česnek na troše oleje, dokud cibulka nezezlátne a nezačne vonět.
4. K cibuli a česneku přidáme nakrájenou papriku a chvilku společně restujeme. Poté zalijeme zeleninu trochou rajčatového protlaku, přidáme nakrájená rajčata a konzervu fazolí. Vše promícháme a po přikrytí pokličkou necháme chvilku dusit.
5. Jakmile je omáčka hotová, dochutíme ji bazalkou, solí a pepřem. Poté do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.
6. Můžeme podávat s lístky čerstvé bazalky nebo zasypané italským sýrem.