Hledáte chutný způsob, jak připravit rybu, tak aby chutnala celé rodině? V následujícím receptu je popsána příprava tresky v cibulovo smetanové omáčce s brambory, která je výborným nápadem na nedělní oběd nebo chutnou večeři.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 8 větších brambor
- 2 filé z tresky
- 1 větší cibule
- 50 ml smetany
- 6 lžící másla
- 2 lžíce mouky
- Tymián
- Olej
- Kmín
- Sůl
Postup přípravy:
1. Do vroucí vody dáme oloupané a na čtvrtiny nakrájené brambory. Do vody přidáme sůl a kmín.
2. Cibuli nakrájíme na kousky a s máslech a trochou oleje dáme cibuli smažit. Necháme ji restovat, dokud cibulka nezezlátne.
3. Na pánev položíme dvě filé z tresky, posolíme je a přidáme na ně tymián a trochu másla.
4. Smažíme filé asi 6 minut z každé strany a poté zalijeme cibule s máslem a olejem 50 ml smetany.
5. Filé podáváme s cibulovou omáčkou a vařenými brambory.