Tuňáka určitě všichni známe jako oblíbenou konzervu, která se přidává do těstovin, salátů i sendvičů. Ochutnali jste už ale někdy steaky z tuňáka? Budete překvapeni, jak jedinečné maso tato lahodná ryba má a že si na ní můžete pochutnat i jiným způsobem. Zkuste si doma připravit tuňákové steaky se směsí italské zeleniny.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 steaky z tuňáka
- 1 cibule
- 2 cukety
- 100 g žampionů
- několik uvařených růžiček brokolice
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 sklenička černých oliv
- 2 lžíce másla
- Sůl
- Olivový olej
- Pepř
- Rozmarýn
Postup přípravy:
1. Tuňákové steaky opláchneme, posolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Navrch každého položíme jednu lžíci másla a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby rozpálené na 180° C. Necháme péct přibližně 10 – 15 minut.
2. Zeleninu omyjeme a oškrábeme. Cibulku nakrájíme nadrobno, cuketu na kolečka, žampiony na plátky a papriku a rajčata na kousky. Na závěr nakrájíme na plátky černé olivy.
3. V pánvi osmahneme cibuli na troše olivového oleje a jakmile cibule zezlátne, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme trochou vroucí vody a necháme pod pokličkou dusit. Zeleninu dusíme přibližně 15 minut, poté dosolíme, opepříme a ochutíme rozmarýnem. Jakmile zmizí většina vody, je zelenina hotová.
4. Tuňáka podáváme se zeleninou a můžeme přidat i další přílohu jako například pečené brambory nebo basmati rýží.