Hledáte zdravější a vegetariánskou variantu oblíbených karbanátků z mletého masa? Zkuste si doma připravit vegetariánské květákové karbanátky, které zachutnají celé rodině, a navíc jsou zdravé. Podávat je můžete s bramborem, rýží nebo jen samotné k svačince.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 květák
- 2 vejce
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic mléka
- Pažitka
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Květák rozmixujeme nebo nastrouháme a dáme do hluboké mísy. Přidáme k němu mouku, mléko, sůl, pepř, kousky pažitky a žloutky z vajec.
2. Bílky vyšleháme v pevný sníh a smícháme s karbanátkovou směsí.
3. Rukama tvarujeme karbanátky a poklademe je na plech na pečící papír. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a necháme péct do zlatova.
4. Karbanátky podáváme s vařenými brambory, rýží, nebo chlebem. Můžeme je použít i jako alternativu masu do burgeru.