Pokud nemáte čas zabývat se dlouhou přípravou oběda, zvolte zapékané brambory z remosky. Veškeré ingredience zkrátka nakrájíte na kostičky, zasypete chutným sýrem a můžete podávat.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 0,5 kg brambor
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 200 g točeného salámu
- 2 rajčata
- 300 g tvrdého sýra (eidam nebo gouda)
- Olivový olej
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Kmín
Postup přípravy:
1. Oškrábeme a nakrájíme na kostičky půl kila brambory. Nasypeme je ro remosky.
2. Nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku a rajčata. Veškerou zeleninu přidáme do remosky.
3. Salám nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do remosky.
4. Vše v remosce zakapeme olivovým olejem, přimícháme tymián, kmín, trochu pepře a soli. Remosku zapneme a necháme péct asi 25 minut.
5. Mezitím si nastrouháme sýr a po 25 minutách pečení s ním zapékané brambory zasypeme a necháme ještě asi 5 minut zapékat.
6. Můžeme podávat samotné nebo s kyselou okurkou.