Máte rádi králičí maso, ale nechcete, aby bylo vysušené? Králík pečený s bůčkem na zelenině je ideální volbou. U tohoto receptu je téměř jisté, že králičí maso vysušené nebude, zajistí to bůček i zelenina.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 150 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 4 stroužky česneku
- Svazek jarní cibulky
- 4 mrkve
- 4 řapíky celeru
- 1 králík
- 750 g vepřového bůčku
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 2 čajové lžičky rozmarýnu
- ½ čajové lžičky mletého nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 polévkových lžic plnotučné hořčice
- 1 kelímek smetany na vaření
Postup přípravy:
1. Troubu si rozpálíme na 180 °C.
2. Jarní cibulku, mrkev a řapíkatý celer si nakrájíme nahrubo.
3. Stroužky česneku oloupeme a rozmáčkneme plochou stranou nože.
4. Všechnu zeleninu vhodíme do pekáčku.
5. Králíka i bůček omyjeme, osušíme. Králíka rozporcujeme a dáme do pekáčku k zelenině. U bůčku špičkou nože prořízneme kůži a nakrájíme na více dílů. Také vložíme do pekáčku.
6. Králíka a bůček potřeme plnotučnou hořčicí.
7. Maso i zeleninu osolíme, opepříme, posypeme rozemnutým rozmarýnem, novým kořením a do pekáčku přihodíme bobkové listy.
8. Podlijeme trochou vody, přiklopíme vrchní část pekáčku a dáme péct do rozehřáté trouby.
9. Pečeme přibližně 2 hodiny, ale záleží na velikosti masa. Průběžně přeléváme výpekem.