Česká republika je národ pivařů a pokud bydlíte na Moravě, tak i vinařů. K těmto nápojům se velmi dobře hodí sýr. To Láďa Hruška moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat postup přípravy pochutiny, která kombinuje pivo a sýr neboli pivní sýr. Za tuto výbornou pochoutku zaplatíte v restauracích nemalé peníze, i když příprava je velmi jednoduchá a hlavně levná.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 kostky měkkého tvarohu v pozlátku
- 1 hrnek piva
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- Špetka pepře
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme mísu, do které dáme měkký tvaroh, sůl, kmín, mletou papriku a špetku pepře.
2. Vše velmi důkladně promícháme a zalijeme pivem.
3. Opět vše důkladně promícháme.
4. Takto vytvořenou směs vložíme do kulaté plastové misky, aby nám sýr držel tvar.
5. Misku přikryjeme víčkem a necháme 4 – 5 dnů zrát v chladnější místnosti.
6. Sýr by měl být bílý až lehce narůžovělý.