Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Knedlíky vždy patřily mezi tradiční recepty našich babiček a hlavně prababiček, díky kterým rádi vzpomínáme na dětství. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí velmi jednoduchý recept na přípravu švestkových knedlíků tak, jak ho dělali naši prarodiče. V receptu můžeme použít zavařené a v sezóně čerstvé švestky.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky (obyčejné i celozrnné mouky)
  • 1 hrnek horké vody
  • Špetka soli
  • Švestky

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které nasypeme polohrubou mouku (např. i celozrnnou moukou) a sůl.

2. Suroviny zalijeme horkou vodou a důkladně mícháme než nám vznikne těsto.

3. Těsto necháme chvilku odpočívat.

4. Poté z něj uděláme hada, kterého nařežeme na malé špalíčky.

5. Špalíčky ručně rozplácneme a na každou placku dám vypeckovanou švestku.

6. Těsto se švestkou zabalíme a vyválíme s mouce.

7. Nakonec si nachystáme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.

8. Do vroucí vody knedlíky vyskládáme a vaříme je asi 7 minut.

9. Jakmile vyplavou, budou hotové.

TIP 1: Knedlíky můžeme poválet například ve směsi mletého máku a moučkového cukru.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.