Piškoty jsou oblíbenou pochoutkou téměř všech a chutnají malým dětem, dospělým a také domácím mazlíčkům. Můžeme je jíst samotné, zajít si je smetanou nebo třeba s pudinkem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí jednoduchý způsob přípravy poctivých domácích piškotů, které zvládnete během chvilky.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru (nejlépe třtinového moučkového cukru)
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžíce horké vody
Postup přípravy:
1. Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
2. Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim téměř celou polovinu hrnku cukru a lžíci horké vody.
3. A vyšleháme ze žloutků pěnu.
4. Poté přidáme mouku a cukr.
5. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do žloutkové směsi.
6. Vše důkladně promícháme a můžeme tvořit piškoty.
7. Piškoty tvoříme buď jednoduše na lžíci nebo použijeme formičku.
8. Vytvořené piškoty skládáme na plech s pečícím papírem.
9. Pečeme je asi 10 minut na 150 °C.