Muffiny se stávají čím dál oblíbenějším pečivem, které si s oblibou dáváme na snídani, svačinu nebo jako chuťovku k dobré kávě a čaji. V dnešním receptu experimentátora a amatérského kuchaře Ládi Hrušky si představíme postup přípravy vynikajících borůvkových muffinů z mikrovlnky, které zvládneme připravit do 10-ti minut.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 3 lžíce obyčejného (krystal) popř. třtinového cukru
- 4 lžíce mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky mleté skořice
- Hrst borůvek
- Špetka soli
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší hrneček, do kterého dáme 2 lžíce másla a na 15 sekund ho dáme s máslem do mikrovlnky.
2. Poté přidáme vejce, mléko a vanilkový cukr. Vše důkladně rozmícháme.
3. Dále přidáme obyčejný nebo třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřícím práškem, skořici, špetku soli a vyšleháme krásně hladké těsto.
4. Nakonec dáme do těsta borůvky.
5. Hrneček s borůvkami a těstem dáme do mikrovlny, nastavíme střední výkon 600 W a 4 minuty 30 vteřin pečeme.
TIP 1: Hotové muffiny můžeme posypat třtinovým cukrem.