Argentinské sýrové bochánky chipas jsou skvělou svačinou pro děti a uvidíte, že i vám zachutná jejich sýrová chuť. Díky tapiokové mouce mají navíc úplně jinou strukturu, než je u pečiva běžné, upečené jsou mnohem vláčnější.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 0,5 kg tapiokové mouky
- 250 g tvrdého sýra
- ¼ hrnku mléka
- 3 vajíčka
- 50 g másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
1. Nastrouháme si 250 g tvrdého sýra. Může to být gouda, eidam, ale i jiný tvrdý sýr, který máme rádi.
2. Smícháme půl kila tapiokové mouky s nastrouhaným sýrem, rozklepneme k nim tři vajíčka a vmícháme dovnitř mléko.
3. Nakonec přidáme máslo, lžičku soli a prášku do pečiva a těsto důkladně prohněteme.
4. Z těsta tvaruje malé kuličky nebo válečky, které rozložíme na plech na pečící papír.
5. Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 20 minut, dokud bochánky nezezlátnou a nezačnou vonět.
6. Chipas podáváme samotné, případně můžeme máčet do nejrůznějších dipů.