Bazalkové pesto je perfektní pomocník v kuchyni. Je zdravé a z mnoha obyčejných pokrmů vykouzlí luxusní a jedinečná jídla, na kterých si pochutnáte. Můžete ho přidávat do salátů, na těstoviny, zakapat s ním pečenou zeleninu. Připravte si bazalkové pesto vlastní výroby a oslňte každou návštěvu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 hrsti čerstvé bazalky
- 1 hrst piniových oříšků
- 4 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- Sůl
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Česnek očistíme a nastrouháme. Umyjeme bazalku a nasekáme ji na kousky. Parmazán také nastrouháme.
2. Bazalku, česnek, piniové oříšky, parmazán a půl lžičky soli dáme do mixéru a pomalu začneme mixovat. Postupně přidáváme olivový olej, dokud nebude mít pesto požadovanou existenci. Neměli bychom směs rozmixovat úplně, ale měly by v ní zůstat malé kousky.
3. Pestem naplníme skleničky a uchováváme v lednici.
4. Pesto můžeme podávat s těstovinami, na chlebu, v salátu nebo s ním ochutit grilovanou zeleninu.