Bramborová polévka s česnekem

Bramborová polévka s česnekem

Hutná bramborová polévka s česnek potěší k večeři všechny ty, kteří hledají syté a výživné jídlo, které jim dodá energii po dlouhém a únavném dni. Pokud ji navíc trochu dodáte grády česnekem, uvidíte, že se z ní stane jedna z polévek, které se na vašem stole budou objevovat pravidelně.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 hodina

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 5 – 6 středně velkých brambor
  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • ½ kedlubny
  • 5 stroužků česneku
  • ½ celeru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Postup přípravy:

1. Brambory, mrkev, cibuli, kedlubnu a celer omyjeme a očistíme. Poté veškerou zeleninu nakrájíme. Začneme bramborami, které nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, cibuli na měsíčky a kedlubnu a celer na kostičky.

2. Na másle v hrnci osmažíme cibulku, dokud nezezlátne a poté do hrnce přidáme ostatní zeleninu. Osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky a zalijeme vodou, tak aby vše bylo ponořené.

3. Necháme polévku vařit alespoň půl hodiny, aby brambory zelenina změkly.

4. Mezitím si nastrouháme česnek a připravíme jíšku. Tu připravíme tak, že v pánvi na troše másla opékáme asi dvě lžíce hladké mouky. Poté odstavíme a mícháme, dokud jíška nevychladne.

5. Poté jíšku vmícháme do polévky polévku necháme vařit ještě alespoň 20 minut i s jíškou.

6. Jakmile je polévka hotová, odstavíme ji, zamícháme do ní nastrouhaný česnek a případně ji dokořeníme solí, pepřem a majoránkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.