Bramborové noky s bryndzovou omáčkou

Bramborové noky s bryndzovou omáčkou

Lahodný sýr bryndza je sice častěji spojován s haluškami než s noky, ale uvidíte, že si oblíbíte i tuto kombinaci. Domácí noky se jen rozplývají a bryndzová omáčka příjemně zasytí a zároveň si pochutnáte. Uvařte si tedy doma bramborové noky s bryndzovou omáčkou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 1 kg brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 kelímek brynzdy (ovčí)
  • 1 šalotka
  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžíce másla
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Neoloupané brambory vložte do vroucí vody a nechte je vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte a brambory oloupejte ze slupek.

2. Brambory rozmačkejte vidličkou na kaši, v té vytvořte důlek a doprostřed jí postupně rozklepněte tři vajíčka. Promíchejte a postupně přidávejte mouku, dokud se vám nepodaří vypracovat pevné, ale lehce lepivé, těsto.

3. Z těsta vytvarujte hubené válečky a ty rozkrájejte tak, aby z nich vznikly noky. Ty vkládejte do osolené vroucí vody a nechte je vařit, dokud nevyplavou. Bude to velmi rychlé.

4. Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle. Poté přidáme bryndzu a necháme ji trochu rozpustit. Zalijeme smetanou a mícháme, aby se nám vše spojilo v chutnou omáčku. Na závěr ji osolíme a opepříme.

5. Podáváme noky zalité bryndzovou omáčkou a můžeme ozdobit i petrželkou nebo bazalkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.