Dnes si představíme jednoduchý a hlavně velmi chutný recept, který Láďa Hruška trefně pojmenoval Čarodějnické brambory. Tento chutný recept si můžete připravit například na grilu v den pálení čarodějnic zvaný také Filipojakubská noc z 30. dubna na 1. května nebo kdykoliv v troubě. Recept zvládne opravdu i začátečník a výborně si na něm pochutnáte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Brambory
- 1 – 2 klobásy (párky, plátky slaniny)
- 2 cibule
- Strouhaný sýr
- Kysaná smetana
- Olej
- Grilovací koření
- Sůl
Postup přípravy:
1. Nejdříve si pod studenou vodou důkladně opláchneme brambory a uděláme do nich asi 0,5 cm od sebe vzdálené zářezy. Důležité je, aby zářezy nebyly příliš hluboké, protože by se brambora rozpadla.
2. Poté si nakrájíme klobásu (párek) na kolečka nebo slaninu na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
3. Po této přípravě začneme zářezy brambor střídavě plnit klobásou a cibulí.
4. Před pečením brambory potřeme lehce olejem a dle chuti posypeme například grilovacím kořením.
5. Pokud budeme tento pokrm připravovat v troubě, vložíme brambory do zapékací mísy a přikryjeme alobalem. Pečeme na 180 °C asi 45 minut. Po 45-ti minutách sundáme obal, posypeme strouhaným sýrem a necháme bez něj asi 15 minut dopéct.
6. Při přípravě brambor na grilu je po jedné vložíme do alobalu a dáme na rošt. Délka pečení bude asi 30 – 45 minut dle rozpálení grilu.
TIP 1: Brambory můžeme konzumovat s dipem ze zakysané smetany a bylinek.