Špagety jsou jedním z nejoblíbenějších jídel a uvidíte, že pokud uvaříte ty domácí, vykouzlíte tím na tváří úsměv každému stolovníkovi. Pusťte se do domácích celozrnných špaget s rajčatovou omáčkou, za které byste se nemuseli stydět ani mezi Italy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 300 g grahamové mouky
- Asi 100 ml vody
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g rajčat
- Olivový olej
- Oregano
- Bazalka
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Smícháme grahamovou mouku s vejci a přidáváme vodu, dokud těsto nebude vláčné a nepřestane se lepit. Těsto můžeme vyválet a vytvářet různě druhy těstovin, například tagliatelle nebo farfalle. Pro výrobu špaget budeme potřebovat mlýnek na výrobu těstovin se špagetovými noži, kam těsto napěchujeme a vytvoříme tak špagety.
2. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody přibližně na 10 minut, dokud nejsou tzv. na skus.
3. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli a na plátky česnek. S trochou oleje dáme obojí smažit a počkáme, dokud se cibulka neopeče dozlatova.
4. Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme je v jejich vlastní šťávě přibližně 10 minut. Jakmile jsou rajčata hotová, přidáme bazalku, oregano a trochu pepře.
5. Slité těstoviny přendáme do pánve a promísíme je s rajčatovou omáčkou. Pokud chceme, můžeme přidat ještě nastrouhaný parmazán a trochu ho rozpustit.
6. Špagety podáváme spolu s čerstvými lístky bazalky a trochou olivového oleje.