Čevabčiči pečené v troubě

Čevabčiči pečené v troubě

Máte rádi jídla z mletého masa, ale nepotrpíte si na smaženém? Čevabčiči pečené v troubě je ideální volbou. Není to příliš tučné jídlo, díky pečení v troubě, místo smažení v oleji.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 800 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 a ½ čajové lžičky mleté sladké papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 čajové lžičky zelené čubrici
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • 300 ml vody
  • 1 polévková lžíce tekutého polévkového koření

Postup přípravy:

1. Cibuli si nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na rozpálené pánvi. Necháme vychladnout.

2. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

3. Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme mletou papriku, sůl, pepř a zelenou čubricu.

4. Důkladně promícháme.

5. Připravíme si pekáček, do kterého klademe vytvarované válečky z mletého masa.

6. Vodu smícháme se sójovou omáčkou a tekutým polévkovým kořením a podlijeme směsí maso.

7. Dáme péct do rozehřáté trouby přibližně na 45 minut. Průběžně párkrát přelijeme šťávou.

8. Jako přílohu zvolíme například bramborovou kaši a cibulku.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.