Máte rádi jídla z mletého masa, ale nepotrpíte si na smaženém? Čevabčiči pečené v troubě je ideální volbou. Není to příliš tučné jídlo, díky pečení v troubě, místo smažení v oleji.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 800 g mletého masa
- 2 cibule
- 1 a ½ čajové lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 čajové lžičky zelené čubrici
- 1 čajová lžička sójové omáčky
- 300 ml vody
- 1 polévková lžíce tekutého polévkového koření
Postup přípravy:
1. Cibuli si nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na rozpálené pánvi. Necháme vychladnout.
2. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
3. Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme mletou papriku, sůl, pepř a zelenou čubricu.
4. Důkladně promícháme.
5. Připravíme si pekáček, do kterého klademe vytvarované válečky z mletého masa.
6. Vodu smícháme se sójovou omáčkou a tekutým polévkovým kořením a podlijeme směsí maso.
7. Dáme péct do rozehřáté trouby přibližně na 45 minut. Průběžně párkrát přelijeme šťávou.
8. Jako přílohu zvolíme například bramborovou kaši a cibulku.