Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Chcete si dopřát čokoládovou bombu jako ve špičkové restauraci? Čokoládové suflé zvládnete připravit i u vás doma a pochutnáte si všichni.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 polévková lžíce másla + na vymazání formiček
  • 80 g cukru krupice
  • 3 polévkové lžíce griotky
  • 8 vajec

Postup přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 230 °C.

2. Misky na suflé si vymažeme povoleným máslem a vysypeme krupicovým cukrem.

3. Čokoládu nalámeme na menší kousky do keramické misky a dáme do mikrovlnné trouby. Průběžně několikrát zastavíme a promícháme.

4. Oddělíme si žloutky od bílků.

5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

6. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rozpuštěné čokolády spolu s máslem.

7. Přidáme cukr a griotku a dobře promícháváme.

8. Až je čokoládová hmota dobře rozmíchaná, začneme postupně přidávat vyšlehaný sníh z bílků a opatrně zapracovávat.

9. Vzniklé těsto rozdělíme do misek a pečeme v troubě 12–15 minut.

10. Podáváme ihned po vytažení z trouby.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.