Nevíte přes cuketovou sezónu co poutavého, dobře vypadajícího a navíc velice chutného připravit jako lehký oběd nebo večeři? Cuketové lodičky jsou tím pravým letním jídlem, které potěší jak vaše oko tak i chuťové pohárky.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 střední cuketa
- 1 cibule
- plechovka loupaných rajčat
- 250 g mletého masa
- 4 stroužky česneku
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1 lžička provensálského koření
- 50 g zelených oliv
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g sýra krolewski
Postup přípravy:
1. Cuketu si rozkrojíme na půl a vydlabeme z ní vnitřek. Pokud je cuketa mladá a nemá uvnitř velké semínka, tak nevyhazujeme a zpracujeme také do tohoto receptu.
2. Vydlabanou cuketu osolíme, aby pustila vodu.
3. Mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpálené pánvi.
4. Po chvilce přidáme nasekaný česnek.
5. Hned jak se česnek rozvoní (než se začne připalovat), přihodíme do pánve mleté maso a dál opékáme.
6. Zelené olivy překrájíme a přihodíme také ke směsi.
7. Až je maso téměř hotové, zalijeme celou pánev plechovkou loupaných rajčat. Provaříme a necháme odpařit většinu tekutiny.
8. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření.
9. Masovou směs stáhneme z plotny a přidáme do ní nasekanou čerstvou bazalku.
10. Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
11. Cuketu osušíme papírovými utěrkami a naplníme připravenou masovou směsi.
12. Dáme zapéct na 20 minut, po 20 minutách zasypeme strouhaným sýrem krolewski a necháme rozpustit.