Vynikající sýroví šneci naslano

Vynikající sýroví šneci naslano

Šneci naslano i nasladko jsou u nás velmi oblíbeným jídlem, a proto je děláme velmi často. Šneky můžeme dělat buď z kupovaného listového těsta nebo z těsta, které si sami připravíme smícháním několika ingrediencí. Na následujících řádcích vám představím velmi jednoduchý recept na sýrové šneky naslano. Tento pokrm se výborně hodí například na různé oslavy. My jej máme jako „chuťovku“ již x-tým rokem na Silvestra.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 250 ml zakysané smetany
  • 120 gramů sýru
  • 1 kávová lžička cukru (obyčejného nebo třtinového)
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva (kypřícího prášku)
  • Špetka soli
  • 50 – 60 gramů másla
  • Bylinky na ovonění

Postup přípravy:

Příprava šneků je poměrně jednoduchá.

1. Nejdříve si dáme změknout máslo, nastrouháme si sýr a nasekáme bylinky. Jakmile budeme mít tyto věci hotové, tak můžeme začít dělat těsto.

2. Těsto si připravíme smícháním měkkého másla, nastrouhaného sýru, smetany, lžičky cukru, lžičky prášku do pečiva, bylinek, soli a mouky. Směs důkladně promísíme a dle potřeby přidáváme mouku.

3. Těsto by se nemělo lepit a mělo by být krásně „plastické“. Poté jej necháme chvilku odpočívat a můžeme začít válet.

4. Dále si těsto nakrájíme na pásky a zamotáme do šneků. Můžeme je motat buď po jednom, nebo zamotáme celé vyválené těsto a šneky pouze nakrájíme. Šírku krájení nechám na vás, já preferuji méně větších šneků.

5. Dále si nachystáme plech a pečícím papírem, na který šneky vyskládáme a můžeme péct. Pečeme asi 25 minut v rozpálené troubě na 180 °C, než budou šneci krásně zlatoví.

TIP 1: Do šneků můžete dát kromě sýru také například nastrouhanou šunku.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.