Domácí Pribináček (pribiňák)

Domácí Pribináček (pribiňák)

Opravdu neznám nikoho, kdo by v dětství nemiloval nebo alespoň neznal tvarohový Pribináček. Jedná se o velmi oblíbenou pochoutku dětí, dorostenců, ale také mnoha dospělých lidí. Bohužel ceny malých kelímků této pochoutky nejsou v supermarketech vůbec příznivé. V akci se jeho cena pohybuje okolo 16 Kč za 125 gramů (větší kelímek).

Proto se Láďa Hruška rozhodl vytvořit domácí přibiňák, díky kterému ušetříte peníze a také vytvoříte mnohem zdravější a chutnější pochoutku bez éček a různých konzervantů.

Recept na domácí Pribináček je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu (maximálně 10 minut).

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Tvaroh (vaničku nebo vážený) – 250 gramů asi 16,90 Kč
  • 2 vanilkové cukry – 8 gramů asi 4,90 Kč
  • 1 šlehačka (33%) nebo 1 kelímek smetany na šlehání – 200 gramů asi 14,50 Kč – 23 Kč

Postup přípravy:

1. Šlehačku popř. smetanu na šlehání dáme do misky a důkladně dohusta vyšleháme.

2. Poté přidáme 2 vanilkové cukry a tvaroh.

3. Celou směs důkladně promícháme tak, abychom dosáhli krémové konzistence.

TIP 1: Celou směs necháme v lednici uležet.

TIP 2: Pribináček můžeme dochutit ovocem. Osobně si dochucuji Pribináček rozmixovanými jahodami nebo borůvkami.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.