Dietní domácí langoše

Dietní domácí langoše

Za poslední roky jsem si na langoše zvykla jako na jeden ze symbolů českých vánočních trhů. Když se procházíte po trzích, tak kromě různých vánočních dárků vidíte a cítíte z různých stánků svařené víno („svařák“) a taky pronikavou vůni česneku. Bohužel smažené langoše ve friťáku jsou velmi nezdravé, a proto přišel Láďa s receptem na domácí dietní langoše z trouby.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky (obyčejné nebo celozrnné)
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • 1 menší kelímek bílého jogurtu

Na „omáčku“:

  • Kečup
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Nastrouhaný tvrdý sýr (stačí klasická „třicítka“ Eidam nebo nějaký dietnější)

Postup přípravy dietního langoše:

1. Těsto si nachystáme tak, že smícháme bílý jogurt, špetku soli, hladkou mouku a kypřící prášek. Těsto uhněteme do hladka a vložíme na 30 – 45 minut do lednice uležet.

2. Jakmile bude těsto uleželé, vytáhneme jej a rozválíme na 0,5 – 1 cm výšku.

3. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka (např. skleničkou – pokud chceme mít mini langoše) nebo klasicky si je natvarujeme a dáme na pečící papír na plech.

4. Pečeme na 180 °C do zlatova asi 8 minut.

5. Na upečené langoše „namažeme“ omáčku (marinádu) z česneku, soli, kapičky olivového oleje, kečupu a posypeme sýrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.