Zapomeňte na burgery z fastfoodů a pochutnejte si doma lahodném burgeru, ve kterém se snoubí klasická chuť hovězího, cibule a sýra s exotickým šarmem výborné arašídové omáčky. Domácí hovězí burger s arašídovou omáčkou si získá srdce celé vaší rodiny.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 hamburgerové bulky
- 200 g mletého hovězího
- 1 vajíčko
- 100 ml majonézy
- 4 lžíce burákového másla
- 1 rajče
- 1 cibule
- 2 plátky sýra dle chuti (cheddar, ementál, eidam…)
- provensálské koření
- mouka na zaprášení
- sůl
- pepř
- olej
- hlávkový salát
Postup přípravy:
1. Smícháme mleté hovězí s vajíčkem a trochou mouky. Dochutíme solí, pepřem a důkladně prohněteme.
2. Z masové směsi vytvarujeme dva burgery o tloušťce okolo 2,5 centimetru a dáme je smažit na rozpálený olej na pánvi. Mezi tím můžeme upéct burgery na plechu v troubě. Burgery smažíme asi 5 minut z každé strany. Po sundání z pánve je necháme odpočinout, jen na ně poklademe plátky sýru.
3. Mezitím, co se burgery smaží, smícháme majonézu s provensálským kořením, přidáme trochu soli a čtyři lžíce burákového másla.
4. Rozkrojíme hamburgerové housky a necháme je na másle krátce z vnitřní strany opéct, dokud povrch nezačne být křupavý. Díky tomu omáčka nenasákne dovnitř a nerozmáčí housku.
5. Nakrájíme na kolečka cibuli a stejně tak rajče na plátky.
6. Vrchní i spodní housku důkladně potřeme arašídovou omáčkou, na ni naskládáme kolečka cibule, položíme maso se sýrem. Navrch poklademe plátky rajčat a přidáme vrchní bulku.
7. Servírujeme ihned s čerstvou zeleninou nebo smaženými hranolky.