Domácí hovězí burger s arašídovou omáčkou

Domácí hovězí burger s arašídovou omáčkou

Zapomeňte na burgery z fastfoodů a pochutnejte si doma lahodném burgeru, ve kterém se snoubí klasická chuť hovězího, cibule a sýra s exotickým šarmem výborné arašídové omáčky. Domácí hovězí burger s arašídovou omáčkou si získá srdce celé vaší rodiny.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 hamburgerové bulky
  • 200 g mletého hovězího
  • 1 vajíčko
  • 100 ml majonézy
  • 4 lžíce burákového másla
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 2 plátky sýra dle chuti (cheddar, ementál, eidam…)
  • provensálské koření
  • mouka na zaprášení
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • hlávkový salát

Postup přípravy:

1. Smícháme mleté hovězí s vajíčkem a trochou mouky. Dochutíme solí, pepřem a důkladně prohněteme.

2. Z masové směsi vytvarujeme dva burgery o tloušťce okolo 2,5 centimetru a dáme je smažit na rozpálený olej na pánvi. Mezi tím můžeme upéct burgery na plechu v troubě. Burgery smažíme asi 5 minut z každé strany. Po sundání z pánve je necháme odpočinout, jen na ně poklademe plátky sýru.

3. Mezitím, co se burgery smaží, smícháme majonézu s provensálským kořením, přidáme trochu soli a čtyři lžíce burákového másla.

4. Rozkrojíme hamburgerové housky a necháme je na másle krátce z vnitřní strany opéct, dokud povrch nezačne být křupavý. Díky tomu omáčka nenasákne dovnitř a nerozmáčí housku.

5. Nakrájíme na kolečka cibuli a stejně tak rajče na plátky.

6. Vrchní i spodní housku důkladně potřeme arašídovou omáčkou, na ni naskládáme kolečka cibule, položíme maso se sýrem. Navrch poklademe plátky rajčat a přidáme vrchní bulku.

7. Servírujeme ihned s čerstvou zeleninou nebo smaženými hranolky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.