Domácí hustá rajčatová polévka s rukolou

Domácí hustá rajčatová polévka s rukolou

Máte-li přebytek rajčat ze zahrádky a přemýšlíte, jak je chutně zpracovat, využijte následující recept a zkuste uvařit domácí hustou rajčatovou polévku s rukolou, kterou má, díky její sladké chuti, ráda i většina dětí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (4 porce):

  • 500 g rajčat
  • 5 lžic smetany na vaření
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo zeleninový bujon)
  • 1 hrst rukoly
  • Olivový olej
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Rajčata dejte do hrnce a zalijte je vařící vodou. Nechte je v horské vodě stát asi minutu a poté je můžete začít loupat. Díky horké vodě by to mělo jít snadno. Rajčata poté nakrájejte na menší kousky.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno a na troše olivového oleje ji orestujte, dokud nezezlátne a nezačne vonět.

3. Do hrnce s cibulí přidejte rajčata, posolte, opepřete, přidejte trochu tymiánu a zalijte zeleninu a koření vývarem. Pokud nemáte vývar, můžete použít pouze vodu a přidat do ní zeleninový bujón.

4. Polévku nechte asi 20 minut vařit. Jakmile je polévka uvařená, odstavíme ji a necháme v ní rozpustit máslo. Poté ručním mixérem pomalu rozmixujeme polévku do hladka. Poté do ní nalijeme smetanu a lehce rozmícháme.

5. Polévku podáváme zasypanou trochou rukoly v miskách.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.