Domácí müsli

Domácí müsli

Müsli je oblíbená pochoutka mnoha cvičících, sportovců a vlastně všech, kteří se chtějí kvalitně nasnídat. Kvalitní müsli obsahuje velké množství sacharidů (energie) a malé množství tuků. Bohužel ne každá müsli tyčinka je poctivá. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat rychlý a jednoduchý recept na přípravu zdravého domácího müsli.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 hrnky ovesných vloček
  • 1 malý pytlík sušeného ovoce
  • 1 malý pytlík drcených ořechů
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 kostky kvalitního másla
  • 2 vejce (bílky)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme větší pánev, na které si opražíme oříšky a ovesné vločky.

2. Po opražení je na pár minut odstavíme a nasypeme do mísy.

3. Mezitím si dáme spařit v horké vodě sušené ovoce, které nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k oříškům a ovesným vločkám.

4. Poté si v hrnci rozpustíme máslo s medem a přilijeme je do mísy s oříšky, sušeným ovocem a ovesným vločkám.

5. Směs důkladně promícháme a zamícháme do ní sníh ze dvou bílků.

6. Dále si nachystáme větší pekáč (popř. plech na pečení), směs na něj rozetřeme a dáme péct.

7. Pečeme dozlatova v rozpálené troubě na 160 °C asi 20 minut.

8. Nakonec müsli nakrájíme na „tyčinky“.

TIP 1: Nakrájené müsli tyčinky můžeme polít například rozpuštěnou kvalitní hořkou čokoládou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.