Domácí nakládaný hermelín

Domácí nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je oblíbená hospodská klasika, kterou všichni milují. Pokud chcete, můžete si ho vyzkoušet i doma a pochutnat si na něm v pohodlí vlastního obývacího pokoje. Připravte si vlastní domácí nakládaný hermelín podle našeho receptu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (4 hermelíny):

  • 4 hermelíny
  • 3 čerstvé feferonky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 0,8 litru slunečnicového oleje
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Pečlivě vymyjeme a připravíme si velkou skleněnou sklenici, ve které budeme hermelíny nakládat.

2. Nakrájíme si cibuli na proužky a česnek na kousky.

3. Dno sklenice pokryjeme trochou oleje, zasypeme kousky cibule a trochou česneku. Přidáme několik kuliček nového koření a bobkový list.

4. Do sklenice vložíme hermelín, podél něj umístíme tři feferonky, mezi které budeme vkládat další hermelíny a vše zalijeme olejem tak, aby byl hermelín ponořený.

5. Na hermelín opět navrstvíme koření, cibuli, česnek a takto opakujeme, dokud ve sklenici nejsou všechny čtyři hermelíny.

6. Poté dolijeme sklenici olejem tak, aby všechny ingredience byly ponořené a neprodyšně uzavřeme.

7. Takto naložený hermelín necháme v lednici alespoň 10 dní, poté můžeme začít konzumovat. Neměli bychom hermelín uchovávat naložený déle než 5 týdnů.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.