Nakládaný hermelín je oblíbená hospodská klasika, kterou všichni milují. Pokud chcete, můžete si ho vyzkoušet i doma a pochutnat si na něm v pohodlí vlastního obývacího pokoje. Připravte si vlastní domácí nakládaný hermelín podle našeho receptu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (4 hermelíny):
- 4 hermelíny
- 3 čerstvé feferonky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 0,8 litru slunečnicového oleje
- Nové koření
- Bobkový list
- Sůl
Postup přípravy:
1. Pečlivě vymyjeme a připravíme si velkou skleněnou sklenici, ve které budeme hermelíny nakládat.
2. Nakrájíme si cibuli na proužky a česnek na kousky.
3. Dno sklenice pokryjeme trochou oleje, zasypeme kousky cibule a trochou česneku. Přidáme několik kuliček nového koření a bobkový list.
4. Do sklenice vložíme hermelín, podél něj umístíme tři feferonky, mezi které budeme vkládat další hermelíny a vše zalijeme olejem tak, aby byl hermelín ponořený.
5. Na hermelín opět navrstvíme koření, cibuli, česnek a takto opakujeme, dokud ve sklenici nejsou všechny čtyři hermelíny.
6. Poté dolijeme sklenici olejem tak, aby všechny ingredience byly ponořené a neprodyšně uzavřeme.
7. Takto naložený hermelín necháme v lednici alespoň 10 dní, poté můžeme začít konzumovat. Neměli bychom hermelín uchovávat naložený déle než 5 týdnů.